Sibbe Disc Golf kehitys- ja tulevaisuudennäkymät


Sibbe Disc Golfin tavoitteena on olla yksi Suomen parhaimmista kohteista frisbeegolfaajille ja pyrimme panostamaan mielenkiintoiseen väyläsuunnitteluun ja uusien kokemusten tarjoamista myös vakikävijöille, unohtamatta tietysti että fasiliteetit radan ohessa ovat kunnossa.

Sibbe Disc Golf on nähnyt melkein kokonaisen vuoden frisbeegolfaajien kengänpohjia ja esittänyt muuttuvia haasteita niin pelaajille kuin ylläpitäjillekin. Mennyt kausi on antanut hyvää kuvaa miten rataa tulisi kehittää ja käytännön kokemukset maastosta, kertoo mitä pystyy tekemään ja mitä ei.

Kehityssuunnitelmat vuodelle 2017

Vuonna 2017 rata kokee suuria muutoksia. Suurin osa muutoksista pyritään tekemään jo näin kauden alussa, ennenkuin radalla pelataan Euroopan suurin frisbeegolfkilpailu Westside Discs Tyyni.

Käytöstä poistuu yksi väylä ja tilalle tulee ainakin kaksi uutta. Lisäksi olemassaolevien väylien tiipaikkoja hiukan siirretään sekä asennetaan uusia koripaikkoja. Suurimmalla osalla väylistä tulee olemaan 2-3 koripaikkaa joita vaihtelemalla saadaan lisää mielenkiintoa vakikävijöille sekä saamme pidettyä nurmea paremmassa kunnossa siellä missä se jo kasvaa, sekä annettua kasvumahdollisuuden siellä missä se ei vielä kasva.

 

Suunnitelmat väylittäin

1: Vaihtoehtoinen koripaikka, n 10m lyhyempi mutta lähempänä OB rajaa oikealla. – TOTEUTETTU
2: Vaihtoehtoinen koripaikka, edellisen lähellä – ei suurta muutosta – TOTEUTETTU
3: Tii siirtyy taaemmaksi ja ainakin 1 vaihtoehtoinen koripaikka.
4. Kolmas vaihtoehtoinen koripaikka, vielä pidemmälle ”oikealle”
(tuleva väylä 5: 4-5 väylien väliin tulee uusi väylä metsän sisään. Väylä hakee vielä lopullista muotoaan. Toteutus kesän mittaan)
6 (vanha 5): Tii siirtyy n. 50m tiiltä katsottuna takaoikeaan laaksoon. Väylä pitenee reilusti pitkälle koripaikalle. Lisäksi vaihtoehtoiset koripaikat.
7 (vanha 6): Tii siirtyy takavasemmalle 10-15m. Kori palaa takaisin aivan ensimmäiseen pisteeseensä ja lisäksi vaihtoehtoiset koripaikat.
8 (vanha 7): Tii siirtyy takavasemmalle n. 60m ja väylästä tulee pitkänä pelattuna par 4. Lisäksi lyhyt korinpaikka kallion päälle. – TII SIIRRETTY
9 (vanha 8): Ei muutoksia
10 (vanha 9): Ei muutoksia
11 (vanha 10): Ei muutoksia
(vanha 11): poistuu yleisestä käytöstä, tii ja korinpaikka jää paikoilleen (ei koria) ja tätä voidaan käyttää kilpailuissa. – TOTEUTETTU
12: Ei muutoksia, tii on jo siirtynyt alkuperäisestä paikastaan
13: ei muutoksia
14: vaihtoehtoinen koripaikka lisää
HUOM KIERTO VAIHTUU
15 (vanha väylä 17): saariväylä, nykyinen saari suurennetaan.
16: Jo edellinen pidennys saa lisäystä, tii viedään tien toiselle puolelle. Lisäksi tulee etutii. Vaihtoehtoisia koripaikkoja yhteensä 3.
17 (vanha väylä 15): vaihtoehtoisia koripaikkoja
18: Lisäväylä joka pelataan 17 korin takaa, pellon reunaa myöten. – TOTEUTETTU
19 (vanha 18) vaihtoehtoisia koripaikkoja.

 

Vastinetta rahoille – muurikiveä koripaikan ympärille

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *