Syksyn ensimmäinen yhteisnostopäivä satamassa on takana 1


Sataman perinteisiin kuuluvat yhteisnosto ja -laskupäivät, jolloin laitureilla ja satamassa riittää vilinää. Pieniä veneitä onkin jo nostettu useampia pitkin syksyä trailereilla pois vedestä mutta isompia varten tarvitaan järeämpiä nostimia. Sibbessä nosturin puikoissa ovat usean vuoden kokemuksella Jens Backman, Jan Ingman sekä Mangnus Blomster. Ensimmäisessä nostopäivässä nostettiin talviteloille kolmisenkymmentä venettä.

Sibben sataman isäntänä on elokuu lopussa aloittanut Gabriel “Kaapo” Särkelä, joka lähti ensimmäiseen nostopäivään odottavin tunnelmin. Hän totesi kaiken sujuneen oikein hyvin ja ensimmäinen kerta hoitui mallikkaasti. Gabriel kertoi, että nostopäiviin valmistautuminen kestää aina vähintään muutamia viikkoja, sillä kesäsäilytyksessä olevat trailerit ja venepukit pitää viedä omille talvisäilytyspaikoilleen odottamaan venettä, varmistaa ilmoittautumiset nostopäiviin ja tehdä aikataulut valmiiksi. Tekemistä on siis riittänyt!

Nostopäivien yhteydessä on mahdollista tilata lisäpalveluita kuten veneen pohjan pesua ja veneiden pressutusta talviteloille. Tänä syksynä veneneiden pohjia satamassa oli pesemässä Venesäilytyksen pojat, jotka keväällä tulevat myös maalaamaan veneiden pohjat ennen vesille laskua. Talvi on hyvää aikaa huoltaa veneet valmiiksi seuraavaa veneilykautta varten. Satamassamme on Sibbesborgin venehuolto, jolta kannattaa kysyä tarjousta huollosta.

Ensi lauantaina nostetaan jälleen lisää veneitä ja satama sulkeutuu hiljalleen talviteloilleen. Jäiden lähtöön mennessä satama on tyhjentynyt ja pääsemme odottamaan seuraavaa veneilykautta. Veneet lasketaan yhteislaskupäivinä toukokuussa 5.5. ja 19.5.


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Syksyn ensimmäinen yhteisnostopäivä satamassa on takana

  • Jouni Flinkkilä

    Hei, haluaisin nostaa veneeni Sibben satamasta ensi viikonvaihteen aikana. Säilytän venettäni Immersbyssa ja veneeni kotisatama on nykyisin Marjaniemi. Ingmannin Janne hoitaa nostot. Nyt kysyisin, onko mahdollista – korvausta vastaan – ajaa vene Sipooseen ja nostaa se sieltä Jannen auton kyytiin ja talvisäilytyspaikalle Immersbyhyn. Veneeni laskettiin siellä Sibben satamassa ja minulla oli venepaikka.

    Terveisin
    Jouni Flinkkilä